Scholengemeenschap VMBO HAVO VWO Gymnasium

It's Learning Gmail PTA Roosters Magister KWT

Prachtig resultaat Brandon, Sydney en Charissa!

3 kinderen uit 1 familie pakken 4 podiumplaatsen op het karate EK in Denemarken

De 3 kinderen van Beckers, Brandon, Sydney en Charissa hebben zich gekwalificeerd voor het karate EK in Denemarken.
Brandon 15 jaar, zijn broertje Sydney 13 jaar en zusje Charissa 9 jaar  oud, vechten op uitnodiging van het WIKF ( Wado International Karate Federation) van 23 tot 28 september 2015, met de 700 beste karateka’s van heel heel Europa, voor de titel Europees kampioen. Met de uitnodiging voor het EK, worden de kinderen van Beckers  voor hun jarenlange trainen en inzet beloond.
   
Karate is niet alleen een sport maar ook een levensstijl, respect, discipline en zelfbeheering zijn voor karate onmisbare eigenschappen. Bij ons, de fam Beckers, is de Japanse vechtsport karate een dagelijks terugkerend onderwerp van gesprek. Momenteel zijn we in volle voorbereidingen voor het karate EK in Denemarken, dit betekent dan ook de ontelbare trainingsuren in de club, en ontelbare verplaatsingen om deel te nemen aan Nationale en internationale wedstrijden, denkend aan Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Zonder de steun van onze ouders, vrienden en sponsoren was het niet mogelijk deze sport te beoefenen. We trainen bij Fudoshin in Roermond, onze trainers Peter en Annelies zijn dan ook mega trots.We gaan onder leiding van Bondscoach Nabil-ou-aissa knallen in Denemarken. We zijn van plan alle 3 gouden plakken mee naar Limburg te nemen. Na een zeer vermoeiende reis zijn we na 10 uren aan gekomen in Denemarken. We hebben onze spullen uitgeladen in ons verblijf en zijn even bij de zee wezen uitwaaien. De dag erna vond de training en  onze registratie plaats, na een training van een 1.5 uur gingen we naar de arena waar de registratie plaats vondt. we werden gewogen en moesten onze identiteitsbewijzen en karate paspoorten afgeven. Gelukkig kregen we snel de goedkeuring dat alles oké was en hadden we onze wedstrijdpassen op zak.

We moesten iedere dag al vroeg uit de veren, namelijk om 6:00 uur in de ochtend, want om 7:30 uur werden we al in de arena verwacht. De eerste wedstrijden startten al om 9 uur. Als eerste startte Sydney in de categorie 12/13 jarige onder de 42 kilo. Sydney was zeer scherp op de mat maar verloor helaas de eerste partij, zijn tegenstander bereikte de finale en Sydney kon voor de bonzen plak vechten. Dit lukte hem met sterk karate en zo stond hij op een verdiende derde plek. De dag erna was het matchday voor Charissa en Brandon.. ook Charissa startte echt geweldig en won zelfs de eerste 2 wedstrijden met 8-0. Ook de wedstrijden erna wist ze met volle overtuiging te winnen en kwam zo in de finale… die om 17 uur gespeeld werden. Toen was het de beurt aan Brandon… Brandon had wel wat zenuwen maar was deze gelukkig de baas en ook hij won al zijn partijen en liet mooie technieken zien. Ook hij mocht om 17 uur de finale vechten.

 

 

      
Na een lange tijd gewacht te hebben, gingen uiteindelijk de lichten uit en werden de finalisten opgeroepen. Door de luidsprekers galmde de namen van de finalisten en met een geweldige applaus en lichtshow werden de finalisten onthaald. Er lagen in de zaal 4 wedstrijdmatten, Charissa vocht op mat 1 en Brandon op mat 3. Helaas tegelijk waardoor het voor ons erg moeilijk was beide wedstrijden goed te volgen. Charissa verloor haar finale met 1-0 van Denemarken en Brandon stond gelijk met 2-2 en er volgde een scheidsrechters beslissing. Helaas voor Brandon ging de winst naar Noorwegen. Charissa en Brandon pakten zo hun zilveren plak. De dag erna, vonden de open klassen en teams plaats waar, Brandon aan deel nam. Hij werd in de open klasse 5e en met teams pakte hij nog brons.

Het was een geweldige ervaring om deel te mogen nemen aan het EK en dat ook nog alle 3 de kids een podiumplek wisten te behalen is echt helemaal uniek. De huldiging op het podium was echt geweldig; we kregen onze plakken en voor de 1e plek werd het Volkslied gedraaid. We hebben echt genoten van ons karate avontuur, een droom die uitkwam.

Brandon 1x zilver, 1x brons en 1x 5e
Sydney pakte brons
Charissa zilver

Proficiat!

                                                               05.10.15