Scholengemeenschap VMBO HAVO VWO Gymnasium

It's Learning Gmail PTA Roosters Magister KWT

Connect College ondersteunt endurance-wedstrijd

Endurance is een tak van de paardensport die minder bekend is bij het grote publiek.Er wordt een bepaalde afstand, in een buitengebied, te paard afgelegd. Naast uiteraard de snelheid die een rol speelt is het zaak is om tijdens tussentijdse veterinaire controles en aan het eind van de wedstrijd het paard in goede conditie te kunnen tonen en hierbij mogen geen gebreken naar voren komen die schade aan de gesteldheid van het paard berokkenen.

Op 11 en 12 Juli werd voor de 4de keer de Mercatorrit georganiseerd door Ulla’s Reiterhof in Kreuzrath-Gangelt. Dit is een endurancewedstrijd met afstanden variërend van 30 kilometer tot 121 kilometer. Het deelnemersveld bestaat uit Duitse, Nederlandse en Belgische ruiters. De routes strekken zich uit over Duits en Nederlands grondgebied en gaan door prachtige natuurgebieden als de Schinveldse bossen en de Tevener heide. Voor een dergelijke wedstrijd zijn vele vrijwilligers nodig. Dit jaar kon de organisatie rekenen op leerlingen en ouders van het Connect College in Echt.

De liefde voor de paardensport kent blijkbaar geen grenzen. De leerlingen en ouders hebben een aantal controlepunten op de routes voor hun rekening genomen. De Duitse taal vormde voor de leerlingen en ouders geen enkele belemmering. Na het bezetten van de controlepunten werd er op de manege, die als vertrekpunt en finish fungeerde, gezellig een hapje en drankje genuttigd.

Ulla’s reiterhof bedankt de leerlingen en ouder voor de fantastische ondersteuning.

 

 

 

 

                                                                                                    22.07.15